Librat më të mirë që duhet ti lexoni për astronomi dhe astrofizikë

Universi përmes syve të një astromi dhe astrofizkanti është i mahnitshëm dhe një libër i mirë mund të ju jap atë pamje të asaj bote pa u nevojitur vite për të studiuar.Këta janë librat më të mirë për hapsirë që do ju mahnisin dhe ia vlen ti lexoni.

1.Duke kapur pluhurin yjor-Natalie Starkey

2.“Një histori e shkurtër e kohës” nga Stephen Hawking

3.“Faktori planetar,ekzoplanetet dhe kërkmi për një botë të dytë”-nga Elizabeth Tasker

4.“ Shikoje atë me një teleskop të vogël”-Will Kalif

5.“100 gjërat që duhet ti shihni në qiellin e natës”-nga Dean Regas

6.” Universi i zmadhushëm”-Caleb Scharf

7.”Duke bërë kontaktin”-Sarah Scoles

On Amazon

8.”Gjahtarët të planeteve”-nga Lucas Ellerbroek

9.”Dielli,Hëna,Toka”-Tyler Nordgren

10.”Ekzoplanetet “-Michael Summers dhe James Trefil

11.”Gjuetarë të asteroideve”-nga Carrie Nugent

12.”Toka në duar të njerzëve”-nga David Grinspoon

13.”Shikim nate:Udhëzues praktikal për të pare universin”-Terence Dickinson

14.”Universi i qelqët”-Dava Sobel

15.”Fakte nga hapsira”-nga Dean Regas

16.”Një verpim i frikshëm në distance”-nga George Musser

17.”Vrimat e zeza dhe deformimet e kohës:Trashigima mizore e Ajshtanit”-Kip Throne

18.”Kozmosi”-Carl Sagan

19.”Djalli pushtoi botën:Shkenca si qiri në errësirë-Carl Sagan dhe Ann Druyan.

20.”Hiperhapsira:Odiesja shkencore përmes universeve paralele ,deformimet të kohës dhe dimensioni i dhjetë.”-Michio Kaku.