Vetëvritet 14 vjeçarja, babai përçon mesazh të fuqishëm në funeralin e saj

Kur Amy “Dolly” Everett ishte 6 vjeçe, ajo kishte një mundësi që do ta ndryshonte jetën e saj përgjithmonë.
Vajzës së bukur ju ofrua një kontratë modelimi dhe u fotografua në një kapelë të madhe Akubra. Kapelet portreti australiane janë një simbol i shkretëtirës së vendit.

Dolly shpejt u bë fytyra e kompanisë, me imazhet e përhapjes së saj në të gjithë Australinë.

Mjerisht, fama erdhi me një çmim të lartë që askush nuk duhet ta paguajë, transmeton lajmi.net.

Në moshën 14-vjeçare, Dolly bëri vetëvrasje.

Loading…

Dolly ishte nënshtruar një ngacmimi brutal dhe intensiv . Ngacmimi përhapet si zjarri në internet, dhe Dolly ende nuk e kishte fuqinë që të përballej me to.

Sidoqoftë, ajo që prindërit e saj vërenin, ishte se Dolly kishte ndryshuar, tashmë ajo mezi fliste me të tjerët dhe nuk donte të shkonte në shkollë.

Sipas nënës së saj Kate, Dolly kishte marrë disa fyerje nga djemtë duke e quajtur atë një “zuskë”.

“Nuk e di nëse 12 vjeçarët e dinë se çfarë do të thotë,” tha ajo për News.au.

“I tregoja asaj:” Do të bëhet më mirë, do të përshtateni. Të gjithë janë duke u përpjekur të përshtaten dhe ata po punojnë vetëm për të.”

Për shkak se Dolly u ngrit në një fermë, larg në krah, ajo tashmë kishte një tendencë të ndjehej e izoluar. Sulmuesit në internet vetëm e keqësuan situatën.

Babai i saj, Tick Everett, tha se vajza e tij donte të shpëtonte nga bota.

Tragjikisht, Dolly bëri vetëvrasje natën e 3 janarit 2018.

Prindërit e përshkruajnë atë si “natën më të gjatë” të jetës së tyre; kjo ishte e gjitha që mund të bënin për të mbajtur vajzën e tyre të pajetë në krahët e tyre derisa arriti një ambulancë. Duhej orë, sepse familja jetoi kaq larg.

Vetëm disa ditë pas vetëvrasjes, Tick shkroi një mesazh të gjatë dhe emocional për jetën e Dolly në Facebook.

Babai falënderoi të tjerët për mbështetjen e tyre, por gjithashtu mori mundësinë për të dërguar një mesazh tek të rinjtë që e shtyu vajzën e tij në vetëvrasje.

“Kjo javë ka qenë një shembull se si duhet të përdoren mediat sociale, ka qenë gjithashtu një shembull se si nuk duhet të jetë. Nëse mund t’i ndihmojmë jetët e tjera të çmuara për t’u humbur dhe për vuajtjet e shumë njerëzve, atëherë jeta e Dollit nuk do të humbet”, shkroi ai.

Dolly u përshkrua si një “shpirt i dashur, i bukur”. Familja e saj gjithashtu shtoi një pikturë që vetë Dolly kishte bërë.

Mesazhi nën pikturë thoshte: «Flisni, edhe nëse zëri juaj dridhet»

Sipas babait të saj: “Ky mesazh i fuqishëm na tregon për vendin e errët dhe të frikshëm që kishte udhëtuar engjëlli ynë i bukur”.

Ai shkroi në Facebook: “Nëse me disa raste njerëzit që mendonin se kjo ishte një shaka dhe u bënë të ndjehen më superiorë nga ngacmimi dhe ngacmimi i vazhdueshëm, shikoni këtë post, ju lutemi të vini në funeralin tonë dhe të dëshmoni shkatërrimin e plotë që keni krijuar”.

Ai vazhdoi duke u përpjekur të mbledhë “të fuqishmit”, duke i inkurajuar ata që të mos i lejojnë ngacmimet të fitojnë dhe t’u kujtojnë të tjerëve se duhet të punojnë së bashku për t’i dhënë fund njëherë e përgjithmonë.

Kompania Akruba Hats, që bëri Dolly fytyrën e kompanisë së tyre, tha në një deklaratë se ata ishin “të tronditur”.

Ndërkohë, familja Everett ka krijuar një fondacion në emrin e Dolly, i quajtur Dream Dolly . Fondacioni synon të mbështesë bamirësitë dhe të kontribuojë në ndryshime pozitive.

Faqja e Facebook-ut e fondacionit është përmbytur nga homazhe ndaj Dolly dhe ëndrra e saj për një botë më të mirë.