Toka sot goditet nga një stuhi e fuqishme diellore

Sot Toka do të goditet nga një stuhi e ngjeshur dhe e fuqishme diellore, ka njoftuar meteorologia Tamitha Snow në portalin nooa, përcjell Al-Jazeera.

Gjatë kësaj kohe në Tokë pritet të ketë çrregullim në punën e GPS-it dhe vështirësi në punën e radiostacioneve por edhe do të mund të shihet aurora, transmeton Koha.net.

Stuhitë diellore janë dukuri e shpeshtë që shkaktojnë probleme në pajisjet për komunikim dhe në sistemet tjera elektronike.

Ato në Tokë dërgojnë valë të mëdha të energjisë elektromagnetike dhe kjo ndikon në fushat magnetike tokësore.

Vizioni.info Author