Sot përkujtohen dëshmorët, martirët dhe të zhdukurit e fshatit Polac

Sot tek varrezat e Martirëve të Fshatit Polac të Komunës së Skenderajt do të mbahet tubimi përkujtimor në nderim të dëshmorëve, martirëve dhe të zhdukurve të këtij fshati.

Rreth 100 është numri i dëshmorëve, martirëve, të plagosurve dhe i të zhdukurve të fshatit Polac.

Më 1998-1999 u vranë 12 nga lagjja Kerolli, 11 nga lagja Kabashi, 11 nga lagja Veliu, 11 nga lagjja Xani, 8 nga lagjja Koci, 4 nga lagja Aliuka, 3 nga lagja Hoti, si dhe lagje tjera.

Ende ka ende persona të pagjetur nga ky fshat, ku po ashtu janë edhe 20 qytetarë tjerë që janë plagosur gjatë luftimeve 1998-1999. /RTK Live/