Perandori japonez: Akihito fillon abdikimin historik

Djali i tij, Princi i Kurorës Naruhito, do të ngjitet në fronin e Krizantemës të nesërmen, duke filluar një epokë të re.

Perandori Akihito po përgatitet të largohet nga froni, duke u bërë monarku i parë japonez për t’u abdikuar për më shumë se 200 vjet.

Ceremonitë e së martës filluan me ritualet private në Pallatin Perandorak të Tokios, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

85-vjeçarit i është dhënë leje ligjore për t’u abdikuar pasi ka thënë se ndjehet i paaftë për të përmbushur rolin e tij për shkak të moshës së tij dhe shëndetit në rënie.

Djali i tij, Princi i Kurorës Naruhito, do të ngjitet në fronin e Krizantemës të nesërmen, duke filluar një epokë të re.

Perandori në Japoni nuk mban fuqi politike, por shërben si një simbol kombëtar.

Mbretërimi i perandorit Akihito është shënuar nga ndërveprimet e tij me njerëzit që vuajnë nga sëmundje dhe fatkeqësi, të cilat e kanë dashur atë shumë njerëz japonezë.