Muzeu spanjoll është pronari i ligjshëm i veprave të rrëmbyera naziste

Një gjyqtar federal në Kaliforni vendosi se ligjërisht i takon muzeut, i cili e fiton atë në vitin 1993.

Një muze spanjoll lejohet të mbajë vepra arti që nazistët morën nga një grua hebreje në vitin 1939 dhe një gjyqtar vendosi.

Muzeu Thyssen-Bornemisza i Madridit ka luftuar një betejë ligjore 14-vjeçare në SHBA me një familje të Lilly Cassirer.

Cassirer u detyrua të tregtonte pikturën e vlefshme Camille Pissarro për lirinë e saj ndërsa përpiqej të largohej nga Gjermania pak para luftës, raporton “BBC”, transmeton lajmi.net.

Një gjyqtar federal në Kaliforni vendosi se ligjërisht i takon muzeut, i cili e fiton atë në vitin 1993.

Sipas ligjit spanjoll, nëse një koleksionist ose muze nuk e di se vepra arti është plaçkitur kur e kanë fituar, atëherë ata kanë të drejtë ligjore ta mbajnë atë.