‘Një tërmet në Siri dhe Antioki vret mbi 300,000 njerëz’, ngjarjet kryesore të 20 majit

526 – Një tërmet në Siri dhe Antioki vret mbi 300,000 njerëz.

1498 – Eksploruesi Portugez Vasco da Gama mbërrin në Kozhikode (më parë e njohur si Calicut), Indi.

1570 – Kartografi Abraham Ortelius propozon atlasin e parë modern.

1883 – Erupton vullkani Krakatoa, duke çuar tek shkatërrimi i vullkanit tre muaj më vonë.

1902 – Kuba fiton pavarsinë nga Shtetet e Bashkuara. Tomás Estrada Palma bëhet presidenti i parë i Kubës.

1916 – Qyteza e vogël Codell në Kansas të ShBA-së goditet nga një tornado. Qyteti i njëjtë ishte goditur edhe dy herë, më 1917 dhe 1918 në po të njëjtën datë

1940 – Holokaust: Të burgosurit e parë arrijnë tek kampi i përqendrimit i ri në Auschwitz.

Lindje

1901 – Ernest Koliqi, shkrimtar e publicist shqiptar († 1975)

1975 – Andrew Sega, muzikant amerikan

1930 – Petrit Kumi, fotograf e piktor shqiptar

Vdekje

1506 – Kristofor Kolumbo, detar italian.

1940 – Verner von Heidenstam, poet dhe romansier suedez, nobeliet

Festa dhe përvjetore

Dita Botërore e Diversitetit Kulturor