Toka në xhirim siç nuk e kemi parë

Një satelit egjiptian ka kryer xhirimet e Tokës në rezolucion 4K, tha kompania britanike Sen, e cila prodhoi një video-sistemin për xhirim.

Sipas kompanisë, me sukses është testuar edhe sistemi për të dërguar imazhin në atë rezolucion nga orbita në Tokë.

“Është sistemi i parë në botë që është në gjendje të dërgojë imazhe në kohë reale në një rezolucion të tillë të lartë nga orbita”, tha kompania, transmeton KosovaPress.

Sistemi video përbëhet nga gjashtë kamera, dy prej të cilave janë të lëvizshme dhe menaxhohen nga një sistem kompjuterik i përbashkët.

Në xhirim mund të shihet Deti Mesdhe dhe Deti i Kuq.