16 të akuzuar në Bangladesh për djegien e vajzës

Nusrat Jahan Rafi, 19 vjeçe, u dogj për vdekje më 6 prill.

16 persona janë akuzuar në Bangladesh për vrasjen tronditëse të një të reje e cila ishte djegur për vdekje pas raportimit të ngacmimeve seksuale.

Nusrat Jahan Rafi, 19 vjeçe, u dogj me kerozinë dhe u ndez në çatinë e shkollës së saj islame më 6 prill, disa ditë pas paraqitjes së një ankese, raporton “Bbc”, transmeton lajmi.net.

Udhëheqësi Siraj Ud Doula, i cili ka në shënjestër ankesën, është ndër ata që akuzohen.

Policia thotë se ai urdhëroi vrasjen e saj nga burgu kur ajo refuzoi të tërhiqte akuzat e saj kundër tij.

Ata përshkruan përgatitjet për vrasjen si një “plan ushtarak”.

Rasti nxiti protesta masive në Bangladesh dhe ndriçoi një vëmendje mbi vulnerabilitetin e viktimave të sulmeve seksuale dhe ngacmimeve në vend.