VIDEO/ Mullinjtë e lashtë të erës që u ndërtuan mbi 1.000 vjet më parë

Kur mendoni për mullinjtë e erës, Holanda mund të jetë i pari vend që ju vjen ndër mend. Por disa nga mullinjtë me erë më të vjetër në botë janë në Nashtifan, Iran. 

Dhjetëra qëndrojnë në majë të një muri në qytetin ku gjatë vitit fryn shpesh erë jo shumë larg kufirit të Afganistanit. 

Nga një distancë, ato duken si kuti prej druri por në të vërtetë janë mullinj të mirëfilltë ere por që kanë një karakteristikë të veçantë, ato janë mulli me erë në formë vertikale të ndërtuara mbi 1.000 vjet më parë nga druri, kashta dhe argjila. 

Për shekuj, ata ishin përgatitur për të luajtur miellin. Në 2002, mullinjtë e erës të Nashtifan u shpallën vend i trashëgimisë kombëtare.