Islam 

3 punët më të dashura për Allahun e Madhëruar

Puna më e dashur për Allahun është falja e namazit në kohën e tij. Transmetohet nga Abdullah ibën Mes’udi, Allahu qoftë i kënaqur me të, se ka thënë: “E kam pyetur Pejgamberin (sal-lAllahu alejhi ve sel-lem): Cila është puna më e dashur për Allahun? Pejgamberi (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) tha: “Falja e namazit në kohën e tij.” (Trans Buhariu, kapitulli “Kohët e namazit”). Fjala: “Falja e namazit në kohën e tij.” Do të thotë se për çdo namaz ka kohë të caktuar dhe nëse i kalon…

Lexo më shumë
Islam 

A NUK FALESH?!

A NUK FALESH?! Pse nuk falesh, kur e di se Allahu i Madhëruar të urdhëron ta falësh namazin? Pse nuk falesh kur e di se namazi ishte porosia e fundit e Muhamedit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin për të, para vdekjes së tij? Pse nuk falesh, kur e di se namazi është çelësi i çdo mirësie?Pse nuk falesh, kur e di se ai që nuk e fal namazin është në Xhehenem së bashku me gjynahqarët dhe jobesimtarët?Pse nuk falesh, kur e di se namazi i lan gjynahet? Pse nuk…

Lexo më shumë
Lajme 

Shqiptari musliman që u dënua me burg të përjetshëm gabimisht, kjo është historia e tij…

Sami Leka me prejardhje nga Maqedonia ishte dënuar me burgim të përjetshëm në SHBA, pasi ishte akuzuar për një vrasje. Por pas 12 viteve, ai është liruar nga të gjitha akuzat që kishin të bëjnë me të. Ai në emisionin “DeenShow” ka treguar se si ka filluar të njihet me Islamin edhe pse ai i thoshte vetes musliman. Krejt udhëtimin e tij të njohjes me Islamin e kishte pasur kur kishte udhëtuar me një taksist musliman. Ajo çfarë e kishte bërë Lekën të interesohej për Islamin ishte një veprim i…

Lexo më shumë

SI TA ARRISH DASHURINË E ALLAHUT

SI TA ARRISH DASHURINË E ALLAHUT Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, i numëroi dhjetë shkaqe të cilat ta mundësojnë ta arrish dashurinë e Allahut:1. Leximi i Kuranit dhe meditimi i tij. 2. Afrimi kah Allahu me vepra vullnetare, pasi të kryhen farzet.3. Vazhdimi i përmendjes së Allahut me zemër, gjuhë dhe vepër.4. Dhënia përparësi dashurisë së Allahut karshi dashurisë së shpirtit.5. Meditimi në emrat dhe cilësitë e Allahut. Ai që e njeh Allahun me emrat dhe cilësitë e Tij dhe veprimtarinë e Tij, s’ka dyshim se do ta donë Allahun.6.…

Lexo më shumë
Islam 

TRI VEPRA QË NUK HYN NË PESHORE DITËN E KIAMETIT

– Tri vepra që nga madhështia e tyre nuk hyjnë në peshore Ditën e Kiametit janë: 1. Durimi. Allahu i Madhëruar thotë: “Vetëm ata që janë të durueshëm, do të shpërblehen pa masë”. Zumer 10. Allahu në ajet nuk e përcaktoi sasinë e shpërblimit. 2. Falja e njerëzve. Allahu i Madhëruar thotë: “Por, atë që fal dhe pajton, e pret shpërblimi i Allahut”. Shura 40. Allahu në ajet nuk e përcaktoi sasinë e shpërblimit. 3. Agjërimi. Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur nga ai, e përcjell se i Dërguari i…

Lexo më shumë
Islam 

Si dëbohen xhindët nga shtëpia?

Përgjigje: Para se të përmend metodat që i kanë përmendur dijetarët për dëbimin e xhindëve nga shtëpia, lus Allahun që kjo të mos jetë një vesvese e shejtanit kundër teje dhe familjes tënde. Po ashtu duhet ta theksoj se mbrojtja e shtëpive tona nga prania e xhindëve arrihet me leximin e Kuranit në vazhdimësi, sepse Profeti, alejhi salatu ue selam, ka thënë: “Mos i bëni shtëpitë e juaja varreza, shejtani ikë nga ajo shtëpi ku lexohet sureja Bekare”.Mirëpo, nëse një shtëpi nuk është mbrojtur dhe tashmë je vërtetuar se ndonjë…

Lexo më shumë
Islam 

PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT

PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT Nuk i shkoi fare ndërmend një plakës nga Tunizi, e cila i kishte arritur të shtatëdhjetat, se do të del nga shtëpia e saj për në haxh si e verbër dhe do të kthehet nga haxhi për në Tunizi duke parë. Plaka Nefize Karmazi nga Tunizia, ishte verbëruar para një vjet e gjysmë, si rezultat i një sulmi në tru, i cili edhe ia mori shikimin dhe gjatë kësaj periudhe kjo plakë nuk shihte asgjë përpara saj. Pasi që Allahu ia kishte…

Lexo më shumë
Islam 

PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT

Nuk i shkoi fare ndërmend një plakës nga Tunizi, e cila i kishte arritur të shtatëdhjetat, se do të del nga shtëpia e saj për në haxh si e verbër dhe do të kthehet nga haxhi për në Tunizi duke parë. Plaka Nefize Karmazi nga Tunizia, ishte verbëruar para një vjet e gjysmë, si rezultat i një sulmi në tru, i cili edhe ia mori shikimin dhe gjatë kësaj periudhe kjo plakë nuk shihte asgjë përpara saj. Pasi që Allahu ia kishte caktuar që sivjet të del nga Tunizi dhe…

Lexo më shumë
Islam 

SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI

SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI Në shumë shtëpi ka sadaka të varrosura: 1. Libra dijeje, që pronari i saj ka vdekur dhe ata kanë mbetur të mbyllur në shtëpi. 2. Veshmbathje shtesë që anëtarët e familjes nuk kanë nevojë për to dhe kanë mbetur të mbyllura nëpër dollapë. 3. Këpucë të papërdorura të grumbulluara në shtëpi. 4. Mbuloja, jorganë dhe shtroja që janë tepricë dhe të panevojshme për anëtarët e familjes. 5. Enë shtëpie shtesë, bile ndoshta të panevojshme, por për të varfrit të domosdoshme. Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Lexo më shumë
Islam 

Kujdes nga Momo! Një lojë e re vetëvrasëse arrin në Europë

Momo është një lojë e re shqetësuese që po përhapet përmes aplikacionit popullor të mesazheve WhatsApp. Policia argjentinase dyshon se kjo lojë lidhet me vetëvrasjen e një vajze 12-vjeçare dhe lëshoi një paralajmërim për të gjithë prindërit që të kujdesen për fëmijët e tyre. Tani policia po kërkon një 18-vjeçar, i cili dyshohet se e ka takuar vajzën përmes internetit.Momo është ndryshe një kukull me sy të mëdhenj dhe flokë të gjatë të zi, punë e artistit japonez Midori Hayashi, i cili nuk ka të bëjë fare me këtë lojë.Loja e tmerrshme…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial