Intervista Kulture 

“Të udhëtojmë nëpër botë”, emision me vlera dhe edukativ

Që një muaj në RTK 1 ka filluar të trasmetohet emisioni për fëmijë ” Të udhëtojmë nëpër botë” . Një emision edukativ e arsimorë për fëmijë. Portali vizioni .info ka biseduar me regjisorin dhe skenaristin e këtij emisioni z. Fazli Muharremin- Talin. I cili na tregon se si ka ardhur deri te ideja e këtij emisioni. Ai thekson “Te ne ka seriale ka emisione përplot me politikë ka humor të bastarduar por nuk ka emisione edukative prandaj duke e vrejtur këtë ne erdhem me këtë ide me këtë emision për…

Lexo më shumë
Intervista Kulture 

Fortesa Jusufi: Muzika klasike të sjellë shumë përmbushje shpirtërore dhe pozitivitet

Dëshira dhe pasioni ndaj një aktiviteti të caktuar shumë herë bëhet mandej edhe profesion jetësor duke iu dhënë të tërit dhe me shumë dashuri dhe përkushtim. Kjo shpesh herë fillon që nga mosha e hershme fëmijërore dhe vazhdon gjatë gjithë jetës. Prandaj ne shumë raste pasioni fëmijëror dhe dëshira ndaj një pune të caktuar bëhet edhe profesion jetësor. Një rast i tillë është edhe rasti i pianistes dhe muzicientes së talentuar, Fortesa Jusufi, e cila në një intervistë për Vizioni.info ka treguar për hapat e parë dhe rrugën që ka…

Lexo më shumë
Intervista Kulture 

Intervistë me Deniza Dërdovski, pianisten që po bënë karrierë të shkëlqyer në SHBA (Foto/Video)

Mbase jo shumë në numër, por ka edhe kombi shqiptar pianistë që i vlerëson bota! Një nga ato është Deniza Dërdovski. Kjo pianiste dhe pedagoge, përkundër moshës së njomë arriti të njihet më shumë në Azi, Amerikë dhe në Evropë sesa në vendin e saj! Claude Debussy: “Feux d’artifice” from Preludes Book II (Deniza Dërdovski) Ndoshta ngaqë herët u largua nga Prizreni ku kreu shkollën e ulët dhe të mesme të muzikës “Lorenc Antoni” dhe kreu studimet e larta në “Konservatorin Shtetëror të Arteve të bukura Mimar Sinan” në Stamboll,…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial