1. Home
  2. Kulture

Kategori: Kulture

Leonora EM vlerësohet për punimet e saj në ekspozitën “Kunst im Tal”

“Për këtë ndihem shumë e lumtur dhe kjo për mua është një vullnet i dyfishtë që të vazhdoj tutje!”, ka shkruar ajo në rrjetet sociale E njohur me emrin artistik në fotografi si “Leonora EM”…

Read More
“Bisbee ‘17” rikthen deportimin e para një shekulli

“Bisbee ‘17” rikthen deportimin e para një shekulli

Gjatë verës së vitit 1917, një grup punëtorësh në minierat e bakrit në Bisbee të Arizonës, ishin ngritur nga shtrati i tyre nga sherifi lokal dhe shoqëruesit e tij, që rrethuan 1.300 grevistë që marshonin…

Read More
Si shemben qytetërimet?

Si shemben qytetërimet?

Të gjithë qytetërimet e mëdhenj të të kaluarës besonin se mund të zgjasnin në përjetësi, por herët e vonë pësuan një kolaps që më pas i shkatërroi. Studiuesit e lëndës fillojnë të mendojnë se rendi…

Read More
Dhjetë ligjet e Sadhguru mbi suksesin dhe kuptimin e jetës

Dhjetë ligjet e Sadhguru mbi suksesin dhe kuptimin e jetës

Ai është një yogi filantropist mistik dhe autor. Ai themeloi një organizatë jofitimprurëse, e cila ofron programe yoga nëpër botë. Ai gjithashtu themeloi projektin Green Hand, një iniciativë ekologjike në Indi. Ai është Sadhguru, dhe…

Read More
NËSE SHIHEMI EDHE NJË HERË

NËSE SHIHEMI EDHE NJË HERË

Le të themi, Se ne arritëm ta harrojmë njëri-tjetrin Dhe le të themi Se dikush tjetër Në një të ardhme Do të na njoftonte, A s’do të ishte turp për ne? Pastaj pa më shikuar…

Read More
Strategjia për kulturë që mungon tash gati 20 vjet sërish në agjendë

Strategjia për kulturë që mungon tash gati 20 vjet sërish në agjendë

Ministria e Kulturës i është rikthyer nismës për hartimin e strategjisë për kulturë. Për këtë dokument flitet tash e 18 vjet, por asnjëherë nuk është finalizuar. Janë krijuar disa grupe punuese të cilat kanë zhvilluar…

Read More
Koleksionistja britanike ekspozon 37 botime për Skënderbeun

Koleksionistja britanike ekspozon 37 botime për Skënderbeun

Është hapur ekspozita e titulluar “Jeta dhe kohërat e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, Heroit Kombëtar Shqiptar”, në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, me ç’rast është prezantuar koleksioni i librave të koleksionistes së njohur britanike, Patricia Nugee.…

Read More
Të shoh më qartë kur ti je larg,  afrohu të të dua,  edhe nëse kjo është lojë

Të shoh më qartë kur ti je larg, afrohu të të dua, edhe nëse kjo është lojë

Dua t’i harroj sot fjalët le të flasin vetë vështrimet Le të flasë dora që dridhet këtu mbi kitarën time Se kur herët bie nata një dritë ndizet brenda meje, njerëzit fytyrat fiken asgjë tjetër…

Read More
MONOTEIZMI, ZANAFILLA, QËLLIMI DHE RËNDËSIA E TIJ

MONOTEIZMI, ZANAFILLA, QËLLIMI DHE RËNDËSIA E TIJ

MONOTEIZMI, ZANAFILLA, QËLLIMI DHE RËNDËSIA E TIJ Qëllimi kryesor i besimeve monoteiste sot, është besimi në një Zot të vetëm, nënshtrimi dhe frika ndaj tij, ku çdo gjë që ndodhë në mbarë rruzullin tokësor të…

Read More
Festivali Mbarëkombëtarë i Teatrove, triumfojnë Reshat Arbana, Altin Basha dhe Dino Mustafiq

Festivali Mbarëkombëtarë i Teatrove, triumfojnë Reshat Arbana, Altin Basha dhe Dino Mustafiq

Mbrëmjen e kësaj të diele u ndanë çmimet e Festivalit Mbarëkombëtar të Teatrove. Drejtori i Teatrit Kombëtar, Hervin Çuli, i shprehu dëshirën ministres së Kulturës, e pranishme në sallë, që këtë festival ta kthejë të…

Read More