Islam Religjion 

Islami eshte feja e parë ne botë, mbi 2 miliard myslimanë

Sipas statistikave të fundit, Islami është bërë feja më e madhe në botë. Statistikat vërtetojnë se përhapja e Islamit në vitet e ardhshme do të ndodhë me një shpejtësi të madhe. E, karakteristikë e kësaj shpejtësie është se ndonëse ndodhë, ndodhë në heshtje dhe qetësi. Kjo është e vërteta në të cilën hasin më së shumti ata që merren me studimin e çështjeve islame në botë. Shifrat që do tua lexojmë (paraqesim) në vazhdim paraqesin një befasi për shumicën prej nesh. Studimet statistikore kanë qartësuar se numri i myslimanëve në…

Lexo më shumë
Islam Kuriozitete Religjion 

Në 2030-ën, myslimanët do t’i agjërojnë dy Ramazanë brenda një viti

Kalendari hënor funksionon ndryshe nga ai diellor, kështu që nuk duhet të jetë surprizë një lajm i tillë. Këtë javë, përdoruesit e rrjeteve sociale potencuan se në vitin 2030 do kishin dy Ramazanë për t’i agjëruar – një në fillim të janarit dhe të dytin në fund të dhjetorit, njofton ‘Gulf News’, transmeton lajmi.net. Faqja e internetit timeanddate.com, në kalendarin e Arabisë Saudite për vitin 2030, sqaroi se Ramazani ka të ngjarë të nisë në 6 janar, i ndjekur nga Fiter Bajrami më 5 shkurt. Deri në fund të vitit,…

Lexo më shumë
Islam Religjion 

Çka ndodhi kështu? Shikojeni se çka i bëri Shefqet Krasniqi, Shpetim Deskut në emision

Shefqet Krasniqi imami i Xhamisë se Madhe në Prishtinë ka qenë mysafir në emisionin n’Kosovë show . I pyetur rreth agjërimit ne këtë muaj të Ramazanit, Krasniqi ka përmendur se në çfarë forme agjërimi është i fortë dhe ne çfarë forme Ramazani dobësohet. Aj ka folur edhe për politikanët dhe ka shtuar se edhe ata duhet agjëruar, nëse kane frikë nga ndokush ose kanë marre le të agjërojnë fshehurazi, shkruan Gazeta NewBorn. Imami ka folur edhe për shumë tema të tjera gjatë këtij emisioni. I pyetur se a prishe Ramazanin…

Lexo më shumë
Islam Religjion 

Shefqet Krasniqi ka një porosi për ata që punojnë e nuk agjërojnë, ja çka iu thotë

Shefqet Krasniqi imami i Xhamisë se Madhe në Prishtinë ka qenë mysafir në emisionin n’Kosovë show . I pyetur rreth agjërimit ne këtë muaj të Ramazanit, Krasniqi ka përmendur se në çfarë forme agjërimi është i fortë dhe ne çfarë forme Ramazani dobësohet. Aj ka folur edhe për politikanët dhe ka shtuar se edhe ata duhet agjëruar, nëse kane frikë nga ndokush ose kanë marre le të agjërojnë fshehurazi, shkruan Vizioni.info. Imami ka folur edhe për shumë tema të tjera gjatë këtij emisioni. I pyetur se a prishe Ramazanin nëse…

Lexo më shumë
Islam 

Ja qka bën gruaja e Elvis Naçit në shtëpi

Këtë javë i ftuar në emisionin n’Kosovë Show, tek Shpetim Desku është hoxha nga Shqipëria, Elvis Naci. Hoxhë Elvisi për herë të parë i ka publikuar shumë gjëra nga jeta e tij e përditshme.Sponzor Gjatë emisionit është prezantuar familja e tij. Pjesë e emisionit ishte nëna, gruaja dhe fëmijët e Elvis Nacit, shkruan Gazeta NewBorn. Aty poashtu është prezantuar në të cilën jeton edhe hoxha më i popullarizuar në Shqipëri, Elvis Naci. Për pak minuta hoxhë Elivis e ka udhëhequr emisionin n’Kosovë Show, e poashtu e ka mbyllur edhe atë. Në emision ka…

Lexo më shumë
Islam Lajme Religjion 

Zgjedhjet në BIK mbahen të shtunën, Tërnava sfidohet edhe nga kandidatë tjerë

Bashkësia Islame e Kosovës gjatë ditës së shtunë pritet që të zgjedhë kryetarin e ri të saj. Aty pritet që për një mandat të katërt të rikandidojë Naim Tërnava, personi që aktualisht mban postin e të parit të BIK-ut. Të shtunën me fillim prej orës 10:00, do të mbahet Kuvendi Zgjedhor i Bashkësisë Islame të Kosovës. Këtë për lajmi.net e ka konfirmuar Sekretari i Përgjithshëm i BIK-ut, Resul Rexhepi. E përkundër se ende askush nuk e ka zyrtarizuar kandidaturën e vet, Naim Tërnava do të sfidohet edhe nga kundërkandidatë të…

Lexo më shumë
Islam 

3 punët më të dashura për Allahun e Madhëruar

Puna më e dashur për Allahun është falja e namazit në kohën e tij. Transmetohet nga Abdullah ibën Mes’udi, Allahu qoftë i kënaqur me të, se ka thënë: “E kam pyetur Pejgamberin (sal-lAllahu alejhi ve sel-lem): Cila është puna më e dashur për Allahun? Pejgamberi (paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të) tha: “Falja e namazit në kohën e tij.” (Trans Buhariu, kapitulli “Kohët e namazit”). Fjala: “Falja e namazit në kohën e tij.” Do të thotë se për çdo namaz ka kohë të caktuar dhe nëse i kalon…

Lexo më shumë
Islam 

A NUK FALESH?!

A NUK FALESH?! Pse nuk falesh, kur e di se Allahu i Madhëruar të urdhëron ta falësh namazin? Pse nuk falesh kur e di se namazi ishte porosia e fundit e Muhamedit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin për të, para vdekjes së tij? Pse nuk falesh, kur e di se namazi është çelësi i çdo mirësie?Pse nuk falesh, kur e di se ai që nuk e fal namazin është në Xhehenem së bashku me gjynahqarët dhe jobesimtarët?Pse nuk falesh, kur e di se namazi i lan gjynahet? Pse nuk…

Lexo më shumë

SI TA ARRISH DASHURINË E ALLAHUT

SI TA ARRISH DASHURINË E ALLAHUT Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, i numëroi dhjetë shkaqe të cilat ta mundësojnë ta arrish dashurinë e Allahut:1. Leximi i Kuranit dhe meditimi i tij. 2. Afrimi kah Allahu me vepra vullnetare, pasi të kryhen farzet.3. Vazhdimi i përmendjes së Allahut me zemër, gjuhë dhe vepër.4. Dhënia përparësi dashurisë së Allahut karshi dashurisë së shpirtit.5. Meditimi në emrat dhe cilësitë e Allahut. Ai që e njeh Allahun me emrat dhe cilësitë e Tij dhe veprimtarinë e Tij, s’ka dyshim se do ta donë Allahun.6.…

Lexo më shumë
Islam 

TRI VEPRA QË NUK HYN NË PESHORE DITËN E KIAMETIT

– Tri vepra që nga madhështia e tyre nuk hyjnë në peshore Ditën e Kiametit janë: 1. Durimi. Allahu i Madhëruar thotë: “Vetëm ata që janë të durueshëm, do të shpërblehen pa masë”. Zumer 10. Allahu në ajet nuk e përcaktoi sasinë e shpërblimit. 2. Falja e njerëzve. Allahu i Madhëruar thotë: “Por, atë që fal dhe pajton, e pret shpërblimi i Allahut”. Shura 40. Allahu në ajet nuk e përcaktoi sasinë e shpërblimit. 3. Agjërimi. Ebu Hurejra, Allahu qoftë i kënaqur nga ai, e përcjell se i Dërguari i…

Lexo më shumë
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial