1. Home
  2. Islam

Kategori: Islam

SubhanaAllah! Mos e le pa e lexuar! dikur ekzistonte një pemë e madhe e Mollës!

SubhanaAllah! Mos e le pa e lexuar! dikur ekzistonte një pemë e madhe e Mollës!

SubhanaAllah! Mos e le pa e lexuar! dikur ekzistonte një pemë e madhe e Mollës! Dikur ekzistonte një pemë e madhe e mollës. Një vogëlush dëshironte çdo ditë të luante rreth kësaj molle. Ngjitej deri…

Read More
Duaja ne raste kur te kaplon merzia

Duaja ne raste kur te kaplon merzia

Duaja ne raste kur te kaplon merzia “O Zoti im, une jam robi yt, biri i robit Tend dhe i robereshes Sate, balli im eshte ne doren Tende. Vendimit e Tua mbi mua kalojne, i…

Read More
Kur dikush nga ju martohet, le të thotë:

Kur dikush nga ju martohet, le të thotë:

Pejgamberi (salall-llahu alejhi ue selem) thotë: “Kur dikush nga ju martohet, le të thotë: ﺍﻟﻠﻬﻡ ﺇﻧﻲ ﺃﺳﺄﻟﻙ ﺧﻳﺭﻫﺎ ﻭﺧﻳﺭ ﻣﺎ ﺟﺑﻠﺗﻬﺎ ﻋﻠﻳﻪ، ﻭﺃﻋﻭﺫ ﺑﻙ ﻣﻥ ﺷﺭﻫﺎ ﻭﺷﺭ ﻣﺎ ﺟﺑﻠﺗﻬﺎ ﻋﻠﻳﻪ “O Allah! Të lutem vetëm…

Read More
Thuaji këto sure nga 7 herë cdo ditë (shërohu nga shumë sëmundje)

Thuaji këto sure nga 7 herë cdo ditë (shërohu nga shumë sëmundje)

Ilaci i mesyshit dhe sihrit Dijetari Ibën Xhibrin, Allahu e mëshiroftë, thotë: Kush është goditur nga mësyshi dhe nuk e di se kush e ka goditur dhe nuk mundet të merr nga gjurmët e tij,…

Read More
Kujt i janë shtuar brengat dhe mërzitë, le të shton fjalën

Kujt i janë shtuar brengat dhe mërzitë, le të shton fjalën

Ibën Kajimi, Allahu e mëshiroftë, thotë:Kujt i janë shtuar brengat dhe mërzitë, le të shton fjalën:La haule ve la kuvvete il-la bil-lah (Nuk ka ndryshim e as forcë pa ndihmën e Allahut)

Read More
Mos flej para se ti drejtohesh Krijuesit me këto tri lutje!

Mos flej para se ti drejtohesh Krijuesit me këto tri lutje!

Mos flej para se ti drejtohesh Krijuesit me këto tri lutje!O Zoti im,ma mundëso të pëndohem sinqerisht para vdekjes.O Zoti im,Rrotullues i zemrave,bëje të qëndrushme zemren time në fenë tënde.O Zoti im,të lus që fundi…

Read More
Si të prek engjëlli dhe si të prek shejtani?

Si të prek engjëlli dhe si të prek shejtani?

Si të prek engjëlli dhe si të prek shejtani? “Shejtani ju premton juve varfërinë dhe ju urdhëron për turpe, kurse Allahu ju premton falje prej Tij dhe mirësi, dhe Allahu është Dhurues i Madh, i…

Read More
10 Caktimet qe ndodhin ne Naten e Kadrit

10 Caktimet qe ndodhin ne Naten e Kadrit

10 Caktimet qe ndodhin ne Naten e Kadrit Ç’ndodh në këtë natë:1.Në këtë natë vendoset fati i të gjitha krijesave për vitin e ardhshëm. 2.Në këtë natë shkruhet se kush do të jetojë dhe kush…

Read More
Si të bësh dua dhe të mos kthehet mbrapsht?

Si të bësh dua dhe të mos kthehet mbrapsht?

Nëse dua’ja shoqërohet me praninë e zemrës, me përqendrimin e saj për të realizuar kërkesën si dhe nëse kjo dua’ bëhet në kohët e përshtatshme, atëherë ajo nuk kthehet asnjëherë mbrapsht.Kohët e përgjigjes së dua’së…

Read More
ÇKA KA THËNË XHIBRILI (A.S.) KUR E KA PA XHENETIN DHE XHEHENEMIN?

ÇKA KA THËNË XHIBRILI (A.S.) KUR E KA PA XHENETIN DHE XHEHENEMIN?

ÇKA KA THËNË XHIBRILI (A.S.) KUR E KA PA XHENETIN DHE XHEHENEMIN?Sa herë që na ndodh ndonjë sprovë, dhe kur mendojmë se nuk do të jemi në gjendje të luftojmë me të edhe për një…

Read More