1. Home
  2. Islam

Kategori: Religjion

GRUAJA (FEMRA) DUHET TA MËSON KËTË!!

GRUAJA (FEMRA) DUHET TA MËSON KËTË!!

A e din se.. i pari që e banoi Haremin e Mekës ka qenë grua, dhe ajo është Haxheri!A e din se.. i pari që e siguroi dhe e qetësoi të Dërguarin e Allahut, lavdia…

Read More
Historia e udhetimit te jetes se ketije njeriu

Historia e udhetimit te jetes se ketije njeriu

Ky person është nga shteti i Ganes, një ditë, pranë tij ra një Dron fluturues i një kanali televiziv Turk, ai e mori dronin dhe ua dorezoj pronareve, nga thjeshtesia e tij ai u tha…

Read More
A dëshiron ta dish se cilat janë tre vepra të lehta dhe madhore!?

A dëshiron ta dish se cilat janë tre vepra të lehta dhe madhore!?

A dëshiron ta dish se cilat janë tre vepra të lehta dhe madhore!?I dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem, ka thënë :” Veprat më me vlerë janë; Ta gëzosh muslimanin (ta fusësh gëzimin në…

Read More
Nëse do që të falen gjynahet

Nëse do që të falen gjynahet

Nëse do që të falen gjynahet Nëse do që të mëshirohesh Nëse do që të të shtohet rrizku, atëherë lexoje këtë hadith Një nomad i tha Profetit alejhi selam: O i Dërguari i Allahut (fjalët);…

Read More
Ende nuk e ke mësuar këtë lutje

Ende nuk e ke mësuar këtë lutje

Tregohet prej Sahabiut të nderuar Muadh Bin Xhebel -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- se i derguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen e tij- e mori për dore…

Read More
Si të bësh dua dhe të mos kthehet mbrapsht?

Si të bësh dua dhe të mos kthehet mbrapsht?

Nëse dua’ja shoqërohet me praninë e zemrës, me përqendrimin e saj për të realizuar kërkesën si dhe nëse kjo dua’ bëhet në kohët e përshtatshme, atëherë ajo nuk kthehet asnjëherë mbrapsht. Kohët e përgjigjes së…

Read More
Duaja qe duhet te themi kur dalim nga shtepia

Duaja qe duhet te themi kur dalim nga shtepia

Duaja qe duhet te themi kur dalim nga shtepia Kur dalim nga shtëpia:Muhammedi alejhi selam thotë: ” Kush thotë kur del nga shtëpia: BISMIL-LAHI TEUEKKELTU `ALALL-LLAHI UELA HAULE UE LA KUUUETE IL-LA BIL-LAHI [Me emër…

Read More
Sa muslimane jetojn sot ne bote,dhe ku shtrihen me shume?

Sa muslimane jetojn sot ne bote,dhe ku shtrihen me shume?

Sipas të dhënave nga viti 2015, sot në botë ka rreth 1.7 miliardë muslimanë, ndërsa shkalla vjetore e rritjes së numrit të muslimanëve është 6.40 %. Islami është shtrirë në 50 shtete, ndërsa popullata më…

Read More
Cfare duhet te them kur ti lutem Zotit tim?

Cfare duhet te them kur ti lutem Zotit tim?

“Një burrë erdhi tek i dërguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen e tij- dhe i tha:O i dërguari i Allahut, si të them kur dëshiroj t’i kërkoj Zotit…

Read More
Si e sprovon Allahu sinqeritetin e besimtarit

Si e sprovon Allahu sinqeritetin e besimtarit

Do fillosh të lexosh Kur’an, por do të tingëllojë zilja e telefonit!Do ngrihesh për të falë dy rekate namaz, por do të vijë një mesazh në whatsapp!Do hapësh një libër për ta lexuar, por shoku…

Read More