1. Home
  2. Kuriozitete

Kategori: Kuriozitete

Në një zbulim mahnitës shkencor, studiuesit kanë gjetur retë e ujit brenda Jupiterit

Në një zbulim mahnitës shkencor, studiuesit kanë gjetur retë e ujit brenda Jupiterit

“Great Red Spot” , duke ngritur perspektivën që jeta mund të ekzistojë në planet. Një stuhi që është vëzhguar vazhdimisht që nga viti 1830, ende mbetet një mister për NASA-n dhe shumicën e komunitetit shkencor,…

Read More
5 LUMENJT MË TË GJATË NË BOTË

5 LUMENJT MË TË GJATË NË BOTË

Ekzistojnë shënime të ndryshme rreth asaj se cilët janë lumenjtë më të gjatë në botë. Në disa shenime shohim renditje tjetër në disa një renditje tjetër. Ne do të paraqesim në vazhdim një version ku…

Read More
Maja më e lartë në Kosovë është 2 metra mbi Gjeravicën

Maja më e lartë në Kosovë është 2 metra mbi Gjeravicën

Prej katër vitesh qarkullon lajmi që maja më e lartë e Kosovës është ajo e Rudokës, e njohur ndryshe si Maja e Njerit (2.658 m) lartësi mbidetare, duke e tejkaluar majën e Gjeravicës (2.656 m).…

Read More
10 malet me te larte ne Evrope

10 malet me te larte ne Evrope

Evropa ka një reliev me forma të larmishme. Ai ka dallime të mëdha edhe brendave zonave mjaft të vogla duke filluar nga ultësirat deri tek majat më të larta. Sot po ju prezantojmë me disa prej tyre.…

Read More
Disa kuriozitete për Ujëvarat e Mirushes

Disa kuriozitete për Ujëvarat e Mirushes

Prurja mesatare e lumit Mirusha është 1.2 m³/s ‐ Mesatarja e nivelit te ujit 0.65 cm ‐ Drejtimi i shtrirjes së pellgut: Lindore ‐Distanca nga burimi i lumit: 37 km’ ‐ Mesatarja e pjerrtësisë: 1,7…

Read More
Pika më e pastër e ujit në botë

Pika më e pastër e ujit në botë

Nëse pastrimi i afrohet hyjnores, atëherë kjo është një pikë hyjnore. Shkencëtarët nga “Vienna University of Technology” njoftoi dje se kishin krijuar pikën e ujit më të pastër në botë. Ky ujë ultra i pastër…

Read More
Ishulli më i populluar i botës, ku nuk ka as krime, as polici

Ishulli më i populluar i botës, ku nuk ka as krime, as polici

Ishulli i Santa Kruzit, në arkipelagun San Bernando të Kolumbisë, është një nga vendet më të populluara në botë. Ai ndryshe nga ishujt e tjerë nuk është vend për turistë, pasi s’do të kishin ku…

Read More
Arkeologët zbulojnë fosile të breshkave të lashta

Arkeologët zbulojnë fosile të breshkave të lashta

Kur është fjala për kafshët me tipare ikonike, breshka është e para në listë. Dreri ka brirë, kangurët kanë pamje të veçantë, njerëzit kanë frikë ekzistenciale dhe breshkat kanë zhguall… e drejtë? Me sa duket,…

Read More
Teleskopi i NASA-ës shënon 15 vite në hapsirë

Teleskopi i NASA-ës shënon 15 vite në hapsirë

Urime ditëlindja Spitzer. Teleskopi i NASA-ës shënon 15 vite në hapsirë. Anëtari më i ri i Observatorit të NASA-s, sapo ka mbushur 15 vite. Teleskopi Spitzer u lansua në orbitë rreth diellit më 25 gusht…

Read More
A janë turmat më të mençura se individi?

A janë turmat më të mençura se individi?

Provat më të fundit se çfarë mund t’i bëjë më të mençur grupet e njerëzve – por që mund t’i çojnë edhe në rrugë krejt të gabuara… Shkruan: Phill Ball A është “Lord of the…

Read More
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial