Frika nga drejtësia, të paktën 10 veteranë të rrejshëm largohen vullnetarisht nga listat

Gjykatat e Kosovës i kanë shpeshtuar dënimet për personat që në emër të luftës së UÇK-së, morën fonde si veteranë pa qenë fare pjesë e kësaj force.

Vetëm sot, Gjykata e Pejës ka shqiptuar dy dënime me burg dhe gjobë për dy të akuzuar për veprën e lartëcekur penale, ku të pandehur ishin një grua dhe një burrë, shkruan lajmi.net.

Gati 20 mijë persona dyshohet se janë futur jashtëligjshëm në listën e veteranëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, nga ku ata i kushtojnë dëme të mëdha buxhetit të shtetit.

E ky numër nga dita në ditë po shkon duke u zvogëluar.

Ish-pjesëtari i UÇK-së, Faik Zogaj për lajmi.net po thotë të ketë nisur një iniciativë që t’i bindë të largohen nga listat, personat të cilët nuk e meritojnë statusin e veteranit.

Ai thotë se deri tani, nga listat janë larguar gjithësej 6 persona me vetëdëshirë.

“Ne kemi filluar fushatën për t’i larguar nga listat për shkak se e kemi pritur prokurorinë që 3 vite. Fushatën e kemi nisur në mënyrën më të mirë të mundshme, me qejf dhe jo më dhunë ta bindim edhe personin e gjashtë. Në këtë muaj pra gjashtë persona janë larguar vullnetarisht. Sonte besoj që edhe  personi i shtatë të bindet për t’u larguar. Këtu na ka dhënë mbështetje edhe Prokuroria e Pejës. Pra për të shpëtuar nga ndjekja penale ata po largohen vetë”, ka thënë Zogaj për lajmi.net.

Zogaj po ashtu ka thënë se personat që do të largohen nga listat e veteranëve, nuk do ta ngarkojnë më buxhetin e shtetit.

Mirëpo, buxhetit të shtetit i shtjerren mjaftë para edhe nga numri aktual i veteranëve.

Vetëm në gjashtëmujorin e parë të këtij viti, llogaritet se 40 milionë euro janë shpenzuar për këtë kategori.

Gazetari

Read Previous

Bokseri nga vushtrria Liridon Fazliu nakauton kroatin kroatit Nakiç

Read Next

Aktakuzë kundër pesë ish-zyrtarëve të komunës së Prizrenit