Kujdes nga Momo! Një lojë e re vetëvrasëse arrin në Europë

Momo është një lojë e re shqetësuese që po përhapet përmes aplikacionit popullor të mesazheve WhatsApp. Policia argjentinase dyshon se kjo lojë lidhet me vetëvrasjen e një vajze 12-vjeçare dhe lëshoi një paralajmërim për të gjithë prindërit që të kujdesen për fëmijët e tyre.

Tani policia po kërkon një 18-vjeçar, i cili dyshohet se e ka takuar vajzën përmes internetit.Momo është ndryshe një kukull me sy të mëdhenj dhe flokë të gjatë të zi, punë e artistit japonez Midori Hayashi, i cili nuk ka të bëjë fare me këtë lojë.Loja e tmerrshme filloi të përhapet në botë nga fakti se përdoruesit e WhatsApp-it filluan të komunikojnë me numra të panjohur. Ata shpejt filluan të mbërrinin tek ata me imazhe të dhunshme dhe mesazhe kërcënuese.Një lojë e ngjashme u shfaq në 2017 në Rusi, e njohur tashmë si “Balena blu”, ku më shumë se 130 të rinj të moshës 10 deri 16 vjeç, morën më qafë veten nëpërmjet saj. /tesheshi.com/

Gazetari

Read Previous

Rëndësia e pjerrtësië së boshtit të Tokës

Read Next

SADAKATË E VARROSURA NËPËR SHTËPI